ΔΥΠΑ – Πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για ανέργους ηλικίας 30-59 ετών με έμφαση στις γυναίκες

image-4-programmata-02

Πληροφορίες
Προγράμματος

Σκοπός

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση στην απασχόληση ανέργων μέσω της ενίσχυσής τους για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων από 5.880 ανέργους ηλικίας 30 – 59 ετών. Έμφαση θα δοθεί στην προώθηση στην επιχειρηματικότητα άνεργων γυναικών.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της δράσης είναι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο ψηφιακό μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας 30-59 ετών, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Διάρκεια – Ποσό ενίσχυσης

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες. Το χρονικό διάστημα των 12 μηνών ισχύει από την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης.

Το κατ’ αποκοπή ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων/δικαιούχων της δράσης ανέρχεται σε 17.000€ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:
– 1η δόση ύψους 4.600 ευρώ: μετά την έναρξη δραστηριότητας (Ορόσημο Α)
– 2η δόση ύψους 6.200 ευρώ: μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης, κατόπιν επαλήθευσης της λειτουργίας για χρονικό διάστημα 6 μηνών (Ορόσημο Β)
– 3η δόση ύψους 6.200 ευρώ: μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης, κατόπιν επαλήθευσης της λειτουργίας για χρονικό διάστημα 6 μηνών (Ορόσημο Γ).

Περίοδος υποβολής αιτήσεων 

Από 19/12/2024 έως 21/1/2025

Σχετικά Αρχεία

Πρόσκληση Δράσης

Πληροφορίες – Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: 26510-85030, 26510-93470

Κοινοποιήστε

  • Κατηγορία

  • Φίλτρα

  • Ημερομηνία

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία! Μαζί θα βρούμε την καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας