Σχεδιασμός Καμπάνιας Crowdfunding

crowdfunding

Τo crowdfunding αποτελεί μια εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης μέσω διαδικτύου. Στόχος είναι η χρηματοδότηση ενός project ή ενός σκοπού από το πλήθος. Η διαδικασία στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι καλούνται να συνδράμουν οικονομικά στην καινοτόμα ιδέα ή στον στόχο που τους παρουσιάζεται. Η κάθε οικονομική συμβολή γίνεται με κάποιο αντάλλαγμα σε είδος ή υπηρεσία. Από την πλευρά του, ο επενδυτής/δημιουργός οφείλει να τηρήσει τα ορισμένα χρονοδιαγράμματα και εφόσον τελικά χρηματοδοτηθεί, να παράγει το προϊόν.

Το 2009 όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος θεσμός λειτουργούσαν ελάχιστες πλατφόρμες, ενώ σήμερα ο αριθμός τους ξεπερνά τις 450. Οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες είναι το Indiegogo, Kickstarter, RocketHub, GoGetFunding, Peerbackers και AgFunder , ενώ από τις ελληνικές αναφέρονται ενδεικτικά οι Groopio, GiveandFund και OpenCircle. Η ανάπτυξη που σημειώνει η εν λόγω μορφή χρηματοδότησης είναι ραγδαία, καθώς επιτρέπει σε επενδυτές να βρουν κεφάλαια και οι ιδέες τους να μετουσιωθούν σε προϊόν.

Είναι γεγονός ότι εκτός από εργαλείο χρηματοδότησης, το crowdfunding αποτελεί και μέσο προώθησης και προβολής μιας επιχειρηματικής ιδέας ή ενός σκοπού, ακόμα και ηλεκτρονικής πώλησης ενός προϊόντος. Την ίδια στιγμή, με το λανσάρισμα μιας καμπάνιας δίνεται η δυνατότητα στο δημιουργό να βολιδοσκοπήσει την αγορά για την επιτυχία ή όχι ενός project.

Αυτή τη μορφή χρηματοδότησης μπορεί να διεκδικήσει οποιοσδήποτε έχει μια δημιουργική, καινοτόμα ιδέα ή έναν αξιόλογο και σημαντικό σκοπό. Το περιεχόμενο των project αγγίζει ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων: Αθλητισμός, Βιβλίο & Εκδόσεις, Εκπαίδευση, Εφαρμογές, Θέατρο, Κινηματογράφος, Μόδα, Μουσική, Οικολογία, Τέχνη, Τεχνολογία, Φωτογραφία, Χορός, Design, StartUps, Μ.Κ.Ο., Εθελοντικές ομάδες, Σωματεία κ.α.

Η Plan αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την επιμέλεια και υλοποίηση της καμπάνιας στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που θα επιλέξει ο πελάτης, τον στρατηγικό σχεδιασμό της, τη συγγραφή των κειμένων, την παραγωγή εικόνων και video που θα αξιοποιηθούν, την προώθηση του project διαδικτυακά και πιο συγκεκριμένα, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχετικά target group στις συσχετιζόμενες αγορές.

Κοινοποιήστε

  • Κατηγορία

  • Φίλτρα

  • Ημερομηνία

Δείτε τα έργα της Plan Α.Ε

Δείτε τα έργα της Plan Α.Ε

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία! Μαζί θα βρούμε την καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας