Παράταση ολοκλήρωσης των δράσεων ΤΕΠΙΧ έως 31/10/2016

bg-05
Παράταση ολοκλήρωσης των δράσεων ΤΕΠΙΧ έως 31/10/2016

Οι δράσεις ΤΕΠΙΧ στην ουσία αφορούν χαμηλότοκα επιχειρηματικά δάνεια σε ιδιώτες από Τράπεζες για να ενισχύσουν την επιχείρηση τους μέσω κεφαλαίων κίνησης ή επενδυτικών έργων. Συνήθως είναι στο 50% των επιτοκίων των συνηθισμένων επιχειρηματικών δανείων γιατί απορροφά το υπόλοιπο 50% των επιτοκίων του δανείου το ΕΤΕΑΝ για τον επενδυτή.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, παρατάθηκε η ημερομηνία ολοκλήρωσης των Δράσεων Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) του ΕΤΕΑΝ, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016.

Η παράταση δόθηκε λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη υποστήριξης της ρευστότητας της αγοράς, καθώς και τον αυξημένο αριθμό αιτήσεων και συμβάσεων που παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο για τις δράσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας.

Η παράταση ολοκλήρωσης των δράσεων συνεπάγεται την αντίστοιχη παράταση της παραλαβής των αιτήσεων επιχειρήσεων από τις τράπεζες, για περίπου ακόμη ένα τρίμηνο. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι λόγω της εκστρατείας ενημέρωσης που ξεκίνησε το ΕΤΕΑΝ από το Μάιο με την ενεργή συμπαράσταση των εκπροσώπων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), των τραπεζών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο ρυθμός έγκρισης αιτήσεων αυξήθηκε κατακόρυφα. Ενδεικτικά, ενώ το πρώτο τετράμηνο του έτους εγκρίθηκαν δάνεια συνολικής αξίας 16,4 εκατ. ευρώ, από την 1η Μαΐου μέχρι και την 15η Ιουλίου, η συνολική αξία των εγκρίσεων ανήλθε σε 71,3 εκατ. ευρώ! (Μάιος: 13,8 εκ. ευρώ, Ιούνιος: 21,2 εκ. ευρώ, 1-15 Ιουλίου: 36,3 εκατ. ευρώ).

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω αναφερθέντα στοιχεία είναι εμφανές ότι η κοινή εκστρατεία ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου, από το ΕΤΕΑΝ και τους θεσμικούς κι επιχειρησιακούς του συνεργάτες, όπως είναι οι Τράπεζες και οι φορείς εκπροσώπησης των επιχειρήσεων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δραστική απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων.

Στο πλαίσιο αυτό διαφαίνεται ότι είναι εφικτή η στοχοθέτηση της περαιτέρω απορρόφησης των εναπομεινάντων αδιάθετων κεφαλαίων (περίπου 50-60 εκατ. ευρώ) μέχρι την τελική ολοκλήρωση των δράσεων προς όφελος των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

Ετικέτες

Κοινοποιήστε

  • Κατηγορία

  • Φίλτρα

  • Ημερομηνία

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία! Μαζί θα βρούμε την καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας