Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμα τα χαμηλότοκα δάνεια του ΕΤΕΑΝ

bg-05

Έκκληση-πρόκληση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα αδιάθετα κονδύλια του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), ύψους 120 εκατ. ευρώ, διότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ταμείου Κώστας Γαλιάτσος.

Τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΤΕΑΝ με πόρους που προέρχονταν από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούσαν την προγραμματική περίοδο 2007-2013, έχουν παραταθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τα κεφάλαια τα οποία έχει σήμερα προς διάθεση το ΕΤΕΑΝ ανέρχονται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ και με δεδομένο ότι στα κεφάλαια αυτά προστίθεται ισόποση συμμετοχή των τραπεζών, τότε το συνολικό προς διάθεση ποσό ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι τα τα δάνεια με συμμετοχή του ΕΤΕΑΝ δίνονται με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο, το οποίο κατά μέσο όρο είναι χαμηλότερο από 4,5%.

Ωστόσο, επειδή οι πόροι των 120 εκατ. ευρώ αφορούν στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο, υπάρχει κίνδυνος απώλειάς τους εάν δεν διατεθούν τους επόμενους μήνες, δηλαδή έως τον Σεπτέμβριο 2016. Για τον λόγο αυτό απηύθυνε και την πρόσκληση-έκκληση προς όσες επιχειρήσεις έχουν χρηματοδοτικές ανάγκες να σπεύσουν στις τράπεζες να ζητήσουν δάνεια, είτε για κεφάλαια κίνησης, είτε για επενδυτικούς σκοπούς, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας, η οποία προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει κατά τους επόμενους μήνες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι από την την αρχή του έτους μέχρι σήμερα διατέθηκαν 22 εκατ. ευρώ δάνεια.

Σε σχέση με την περίοδο μετά τον Σεπτέμβριο, το ΕΤΕΑΝ έχει ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις και τη συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες και το επόμενο διάστημα θα μορφοποιήσει τα νέα προγράμματα που θα συγχρηματοδοτήσει με αυτές. Τέλος, από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέσω του ΕΤΕΑΝ θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο υποταμείο του IFG, το οποίο θα παρέχει κεφαλαιοδοτική και χρηματοδοτική στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα χαμηλότοκα δάνεια του ΕΤΕΑΝ μπορούν να επικοινωνήσουν με την PLAN A.E: 801-300-3221 (αστική χρέωση), 26510-85030, 26510-93470, info@plan.gr

Ετικέτες

Κοινοποιήστε

  • Κατηγορία

  • Φίλτρα

  • Ημερομηνία

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία! Μαζί θα βρούμε την καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας