Ενημερωτικό Δελτίο No 59 (Νοέμβριος 2013) – Προγράμματα επιχορηγήσεων για επιχειρήσεις.

bg-03

Ενημερωτικό Δελτίο Νο 59 (Νοέμβριος 2013)
Προγράμματα επιχορηγήσεων για επιχειρήσεις

Η PLAN A.E. σας ενημερώνει για όλα τα ενεργά και αναμενόμενα προγράμματα επιχορηγήσεων που θα σας βοηθήσουν να ιδρύσετε ή εκσυγχρονίσετε/επεκτείνετε την επιχείρησή σας.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα ΠΕΠ του ΕΣΠΑ (“Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών”).
Σε αναμονή νέων εγκρίσεων στο πρόγραμμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (100% επιχορήγηση)
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα ICT4GROWTH
Σε πλήρη εξέλιξη η αξιολόγηση για το πρόγραμμα ΠΑΒΕΤ 2013 (Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας)
Ολοκληρώθηκε ο Β’ κύκλος υποβολής επενδυτικών προτάσεων στον Επενδυτικό Νόμο – ξεκίνησε ο επόμενος κύκλος υποβολής
Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα “Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα ΙΙ”
Ανοικτά προγράμματα Leader σε πολλούς νομούς της χώρας (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013).
Χαμηλότοκα δάνεια για νέες και παλιές επιχειρήσεις (ΤΕΠΙΧ – ΕΤΕΑΝ).
100% επιχορήγηση σε πρατήρια υγρών καυσίμων για εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών.
Σύντομα θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 7.000 νέες επιχειρήσεις.
Άμεσα αναμένεται πρόγραμμα για νέους αγρότες.
Σύντομα θα προκηρυχθεί πρόγραμμα “Ψηφιακά Vouchers” για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Σύντομα θα προκηρυχθεί πρόγραμμα 20 εκ ευρώ για νεανική καινοτόμα επιχειρηματικότητα
Δημιουργήστε ηλεκτρονικό κατάστημα στο eBay και εκτοξεύστε τις διεθνείς πωλήσεις σας
Ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για την ανάπτυξη της επιχείρησης σας.
Συμμετοχή της PLAN A.E. στο Συνέδριο Εξαγωγών & Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξωστρέφειας (MadeInGreece) στο Metropolitan Expo 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου (Περίπτερο Γ10).

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα ΠΕΠ του ΕΣΠΑ (“Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών”).

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το μεγάλο πρόγραμμα ΠΕΠ του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος από τα 456 εκ ευρώ στα 1,081 δις ευρώ με αποτέλεσμα να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις που συγκέντρωσαν βαθμολογία μεγαλύτερη από 50 (που ήταν η βάση).

Ειδικότερα:
Εντάσσονται άμεσα στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» 7.505 έργα συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων 929.020.826,04€ και δημόσιας δαπάνης 456.643.734,23 €.

Επιπλέον, προκειμένου να ενισχυθεί και να επιταχυνθεί η επενδυτική δραστηριότητα, αποφασίστηκε η παροχή δυνατότητας ενίσχυσης και στα έργα τα οποία κατά την αξιολόγηση βαθμολογήθηκαν με βαθμό μεγαλύτερο του 50, αλλά δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες άμεσα ενταγμένων έργων λόγω εξάντλησης του αρχικού προϋπολογισμού του προγράμματος. Τα έργα αυτά είναι 9.406, συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων  1.246.199.975,26€ και δημόσιας δαπάνης 624.495.306,64€.

Δηλαδή το σύνολο των επενδυτικών προτάσεων που μπορούν να ενισχυθούν από το πρόγραμμα είναι 16.911, με συνολικό προϋπολογισμό επενδύσεων 2.175.220.801,30€ ευρώ και δημόσια δαπάνη 1.081.139.040,87 ευρώ. Η υπερδέσμευση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να διοχετευθεί στην αγορά το μέγιστο δυνατό ποσό από τα Κοινοτικά κονδύλια που είναι διαθέσιμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι λόγω της κρίσης ορισμένες ενδέχεται να μην υλοποιήσουν τις επενδύσεις.

Προϋπόθεση για την ένταξη των πρόσθετων έργων είναι:
α. η υποβολή έως την 28.02.2014 από τον δικαιούχο στον ΕΦΕΠΑΕ αίτησης επαλήθευσης-πιστοποίησης έργου τουλάχιστο για το 30% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης ή αποδεικτικών στοιχείων έγκρισης δανείου ισόποσου τουλάχιστο με το 20% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης και
β. η επαλήθευση των ανωτέρω από τον ΕΦΕΠΑΕ.

Η PLAN A.E είχε 139 εγκρίσεις επενδυτικών προτάσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 19.8 εκ € και συνολική επιχορήγηση 11,2 εκ €.

Αποτελέσματα ανά περιφέρεια:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
ΑΤΤΙΚΗ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΚΡΗΤΗ
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Απαιτείται πολύ προσοχή στην υλοποίηση των επενδυτικών προτάσεων

Η διάρκεια υλοποίησης των επενδυτικών προτάσεων είναι 12 μήνες (Εμπόριο, Υπηρεσίες) ή 15 μήνες (Μεταποίηση, Τουρισμός), με δυνατότητα 3μηνης παράτασης. Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου απαιτεί εξαιρετική προσοχή και θα πρέπει όλες οι κινήσεις να γίνουν σύμφωνα με τους κανόνες του προγράμματος για να μην υπάρχουν προβλήματα στην εκταμίευση της επιχορήγησης. Η PLAN A.E. μπορεί να σας καθοδηγήσει υπεύθυνα και αξιόπιστα ώστε να υλοποιήσετε επιτυχώς την επένδυσή σας. Επικοινωνήστε μαζί μας (26510-85030, info@plan.gr) για περισσότερες πληροφορίες.

Σε αναμονή νέων εγκρίσεων στο πρόγραμμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (100% επιχορήγηση)

Στις 18 Οκτωβρίου έληξε η προθεσμία που είχαν οι εγκεκριμένες γυναίκες για την αποστολή των δικαιολογητικών για την οριστικοποίησης της έγκρισής τους. Είμαστε σε αναμονή ανακοίνωσης νέων εγκρίσεων (από τις προτάσεις που είχαν αρχικά κριθεί ως επιλαχούσες).

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα “Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας” επιχορηγούσε άνεργες γυναίκες 18-64 ετών για την ίδρυση επιχείρησης.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα δείτε http://plan.gr/prog_ginaikeia-epixeirimatikotita-100.

Το ποσοστό επιχορήγησης στο πρόγραμμα ήταν 100%!

Η PLAN A.E. είχε 33 εγκρίσεις.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα ICT4GROWTH

Ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης για τη δράση “ICT4GROWTH” από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

Σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας αναμένεται να δώσει η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων τεχνολογικής και επιχειρησιακής καινοτομίας, των οποίων η διαδικασία αξιολόγησης ολοκληρώθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ. Πρόκειται για τη Δράση “Ενίσχυση Επιχειρήσεων για την Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων Ανάπτυξης – Παροχής Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας”, ICT4GROWTH.

Υποβλήθηκαν 260 προτάσεις, εκ των οποίων οι 222 προκρίθηκαν προς αξιολόγηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Εγκρίθηκαν, καταρχήν, προς χρηματοδότηση 88 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 93 εκ. ευρώ και εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης 40 εκ. ευρώ.

Ειδικά, στην Αττική, λόγω υπερκάλυψης του διαθέσιμου προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης ύψους 20 εκ. ευρώ, παραμένουν ως επιλαχούσες 43 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ και εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης 17 εκ. ευρώ, για τις οποίες διερευνάται η δυνατότητα άμεσης εξεύρεσης επιπρόσθετων πόρων για τη χρηματοδότησή τους.

Με δεδομένη τη μεγάλη σημασία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και το δυσμενές οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, η παρούσα Δράση αποτελεί ένα συνολικό αναπτυξιακό πλαίσιο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Μεταξύ των άλλων θετικών επιπτώσεων στην οικονομία, από την υλοποίηση των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων αναμένεται να δημιουργηθούν χίλιες (1.000) νέες θέσεις εργασίας.

Για να δείτε την λίστα των εγκεκριμένων προτάσεων πατήστε http://www.ktpae.gr/uploaded/anakoinwseis/01-11-2013-11888.pdf.

Σε εξέλιξη η αξιολόγηση για το πρόγραμμα ΠΑΒΕΤ 2013 (Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας)

Στο πλαίσιο της πράξης «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ) 2013» υποβλήθηκαν συνολικά 582 προτάσεις από μεμονωμένες επιχειρήσεις ή από συμπράξεις ανεξάρτητων μεταξύ τους επιχειρήσεων.

Η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκεται σε εξέλιξη, συγκεκριμένα έχει ολοκληρωθεί ο προκαταρκτικός έλεγχος των προτάσεων από σχετική επιτροπή και έχουν αποσταλεί οι επιστολές στους επιστημονικούς υπευθύνους των 18 προτάσεων που απορρίφθηκαν λόγω μη κάλυψης των όρων και των τυπικών προδιαγραφών της πράξης.

Η κατανομή ανά θεματικό τομέα έρευνας των 564 προτάσεων που κρίθηκαν επιλέξιμες από τον προκαταρκτικό έλεγχο παρουσιάζεται στον πίνακα που ακολουθεί:

Αυτήν την περίοδο, μετά την ολοκλήρωση της επιλογής αξιολογητών, οι υποβληθείσες προτάσεις αξιολογούνται από πενταμελείς θεματικές επιτροπές αξιολόγησης. Η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2013.

Ολοκληρώθηκε ο Β’ κύκλος υποβολής επενδυτικών προτάσεων στον Επενδυτικό Νόμο. Ξεκίνησε ο επόμενος κύκλος υποβολής.

Ολοκληρώθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2013 ο Β’ κύκλος υποβολής προτάσεων στον Επενδυτικό Νόμο. Ο επόμενος κύκλος άρχισε στις 1 Νοεμβρίου 2013 και ολοκληρώνεται 30 Απριλίου 2014.

Οι επενδύσεις που θα ενταχθούν στον Επενδυτικό Νόμο 4146/2013 θα λάβουν επιχορήγηση από 15% έως 60%, ανάλογα με το μέγεθος και είδος της επιχείρησης και την περιοχή εγκατάστασης της επένδυσης.

Ο Επενδυτικός Νόμος απευθύνεται σε μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων, ενδεικτικά:

• Τουριστικές επιχειρήσεις
– Ίδρυση, επέκταση, εκσυγχρονισµός ολοκληρωµένης µορφής ξενοδοχειακών µονάδων τουλάχιστον 3*
– Μετατροπή παραδοσιακών ή διατηρητέων κτισµάτων σε ξενοδοχειακές µονάδες τουλάχιστον 2*
– Ειδικές µορφές τουρισµού (συνεδριακά κέντρα, κέντρα θαλασσοθεραπείας, γήπεδα γκολφ, χιονοδροµικά κέντρα, θεµατικά πάρκα, μαρίνες-καταφύγια τουριστικών σκαφών κ.α).
• Μεταποιητικές επιχειρήσεις (βιοτεχνίες, βιομηχανίες, μονάδες ανακύκλωσης κ.α.).
• Μονάδες Logistics.
• Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (εκτός φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών πάρκων) – στις επιχειρήσεις ΑΠΕ παρέχονται μόνο φορολογικά κίνητρα (φοροαπαλλαγές) και όχι επιχορήγηση.
Θερμοκήπια κλπ

Ο νέος Επενδυτικός Νόμος προσφέρει δυνατότητα λήψης προκαταβολής του 100% της επιχορήγησης (με προσκόμιση εγγυητικής επιστολής).

Στη διεύθυνση http://www.plan.gr/prog-ependytikos_nomos μπορείτε να βρείτε τη πλήρη λίστα με τις δραστηριότητες που είναι επιλέξιμες στον νέο Επενδυτικό Νόμο, το ποσοστό επιχορήγησης ανά περιοχή, τα δικαιολογητικά συμμετοχής, τα κριτήρια αξιολόγησης και άλλες πληροφορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε
με τη PLAN A.E. (26510-85030, info@plan.gr

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα “Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα ΙΙ”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, η διαδικασία υποβολής των προτάσεων για το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα ΙΙ».

Υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου), 1.143 επενδυτικές προτάσεις, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 137,88 εκ €, με δημόσια δαπάνη που αντιστοιχεί σε 59,96 εκ € και υπερκαλύπτει κατά 2 φορές τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος (30 εκ.ευρώ).

Στο πρόγραμμα υπέβαλλαν πρόταση 575 πολύ μικρές, 371 μικρές, 146 μεσαίες και 51 μεγάλες επιχειρήσεις. Από αυτές, 155 επιχειρήσεις συμμετέχουν σε 49 συνεργατικά σχήματα.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας νέων και υφιστάμενων, κυρίως μεταποιητικών, μικρομεσαίων αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων.

Οι επενδυτικές προτάσεις που υπεβλήθησαν προέρχονται ένα ευρύ πεδίο οικονομικών δραστηριοτήτων (κατασκευές, παροχή υπηρεσιών, χονδρεμπόριο, υγεία, πολιτισμός), κάτι που επιβεβαιώνει την ευελιξία του προγράμματος.

Στόχος του υπουργείου είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η ένταξη των επιτυχόντων στο πρόγραμμα.

Κατανομή προτάσεων ανά περιφέρεια
• ΑΤΤΙΚΗ 544
• ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 295
• ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 75
• ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 49
• ΚΡΗΤΗ 36
• ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 29
• ΘΕΣΣΑΛΙΑ 29
• ΗΠΕΙΡΟΣ 27
• ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 23
• ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 22
• ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 9
• ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 3
• ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2

Σύνολο: 1.143

H PLAN A.E. υπέβαλλε 7 επενδυτικές προτάσεις. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπροείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://plan.gr/prog-ekswstrefia_antagwnistikotita_2.

Ανοιχτά προγράμματα Leader (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013)

Αυτή την περίοδο είναι ανοιχτά πολλά τοπικά προγράμματα Leader από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2007-2013, Άξονας 4). Τα προγράμματα Leader αφορούν συγκεκριμένους νομούς και περιοχές και προσφέρουν επιχορήγηση που μπορεί να φτάσει το 60%.

Δικαιούχοι του προγράμματος Leader είναι ιδιώτες (αγρότες ή μη), επιχειρήσεις (υφιστάμενες ή υπό σύσταση), μη κερδοσκοπικοί φορείς, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και εταιρίες ΟΤΑ.

Οι δραστηριότητες που επιχορηγούνται μέσω των προγραμμάτων Leader είναι:

• Μικρά τουριστικά καταλύματα (μέχρι 40 κλίνες).
• Επισκέψιμα αγροκτήματα (έκτασης τουλάχιστον 20 στρεμμάτων).
• Εστιατόρια, αναψυκτήρια, παραδοσιακά καφενεία.
• Βιοτεχνικές μονάδες παραγωγής προϊόντων, όπως χειροτεχνήματα μεταλλουργίας ή ξυλοτεχνίας, προϊόντα κεραμικής – υφαντουργίας, ξύλινες κατασκευές (καρέκλες, έπιπλα, έπιπλα κουζίνας).
• Βιοτεχνίες μεταποίησης-τυποποίησης γεωργικών προϊόντων (με προτεραιότητα σε δημητριακά, οίνος, οπωροκηπευτικά, κρέας, γάλα, αυγά).
• Μικρές βιοτεχνίες επεξεργασίας ειδών διατροφής και δασοκομικών υλών μετά την α΄μεταποίηση (πχ αρτοποιία, παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, παραγωγή αλευροειδών προϊόντων, παραγωγή αλκοολούχων ποτών, παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων από φρούτα και λαχανικά κλπ).
• Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία, δραστηριότητες φυσικής ευεξίας, καλλιτεχνική και λογοτεχνική δημιουργία και ερμηνεία, επισκευή υποδημάτων & δερμάτινων ειδών, λιανικό εμπόριο οινοπνευματωδών και άλλων ποτών, παντοπωλεία κλπ).
• Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας).
• Γραφεία οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού.
• Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση περιοχών, όπως βελτίωση – σήμανση μονοπατιών, φυτοτεχνικές εργασίες, τεχνικά έργα μικρής κλίμακας για την προστασία του εδάφους, διαμόρφωση θέσεων θέας καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Μπορείτε να δείτε τα προγράμματα Leader που είναι ανοιχτά αυτή την περίοδο και αναλυτικές πληροφορίες στη διεύθυνση www.plan.gr/prog-Leader2013.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με την PLAN A.E. (26510-85030, info@plan.gr).

Χαμηλότοκα δάνεια για νέες και παλιές επιχειρήσεις (ΤΕΠΙΧ – ΕΤΕΑΝ).

“ΤΕΠΙΧ – Επιχειρηματική Επανεκκίνηση”

Τη χορήγηση δανείων για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση επενδύσεων συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της χώρας προβλέπει το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» του Υπουργείου Ανάπτυξης. Τα 275 εκατ. ευρώ του προγράμματος παρέχονται από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και τα υπόλοιπα 275 εκατ. από 14 συνεργαζόμενες τράπεζες.

Επιλέξιμες για χρηματοδότηση είναι οι υφιστάμενες και υπό ίδρυση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όλων των οικονομικών κλάδων. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες (ο έλεγχος γίνεται κατά την εκταμίευση του δανείου) και εάν είχαν λάβει προηγούμενο δάνειο από το ΕΤΕΑΝ (ή ΤΕΜΠΜΕ) αυτό δεν θα πρέπει να εμφανίζει ασυνέπεια.

Τα δάνεια που θα χορηγηθούν από τη δράση “Επιχειρηματική Επανεκκίνηση” έχουν ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους καθώς το 50% των κεφαλαίων που εισφέρει το ΕΤΕΑΝ θα είναι άτοκα. Έτσι το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 50% του κατά περίπτωση ισχύοντος επιτοκίου τραπεζικού δανεισμού της επιχειρήσεως.

Παρέχονται δύο είδη δανείων:

• Δάνεια κεφαλαίου κινήσεως: ανέρχονται από 10.000 έως 300.000 € ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης και η διάρκεια αποπληρωμής τους δεν θα υπερβαίνει τους 48 μήνες.
• Επενδυτικά δάνεια: διαμορφώνονται από 10.000 έως 800.000 € με διάρκεια 5-12 έτη και δυνατότητα περιόδου χάριτος από 6 μήνες έως 2 έτη, ανάλογα με το χρόνο υλοποίησης της επένδυσης.

Το πρόγραμμα θα μείνει ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού (550 εκ €).

Οι αιτήσεις που θα υποβάλλουν στις τράπεζες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις πρέπει να συνοδεύονται από επιχειρηματικό σχέδιο (Business Plan). H PLAN A.E. μπορεί να αναλάβει την εκπόνηση του επιχειρηματικού σχεδίου της επιχείρησης σας που θα τεκμηριώσει τον σκοπό λήψης του αιτούμενου δανείου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση “Επιχειρηματική Επανεκκίνηση” μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.plan.gr/prog-epixeirimatiki-epanekkinisi

“ΤΕΠΙΧ – Νησιωτική Επιχειρηματικότητα”

Η Δράση «ΤΕΠΙΧ – Νησιωτική Τουριστική Επιχειρηματικότητα» αποσκοπεί στη διευκόλυνση των νησιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων για τη λήψη δανείων επενδυτικού σκοπού ή/και επιχειρηματικής ανάπτυξης με πολύ ευνοϊκούς όρους μέσω της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, με τη συνδρομή κεφαλαίων του ΕΣΠΑ που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Δράση αποσκοπεί στην στήριξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων των νησιωτικών περιοχών της χώρας και στην κάλυψη των κενών ρευστότητας της χρηματοπιστωτικής αγοράς, με επιδίωξη την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και ειδικότερα:

• στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των τουριστικών μονάδων που δραστηριοποιούνται στις νησιωτικές περιοχές,
• στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς των επιχειρήσεων,
• στην καλύτερη ανταπόκριση της τουριστικής περιόδου και
• στην, εν τέλει, εξασφάλιση προοπτικών βιωσιμότητας για το νησιωτικό ελληνικό τουρισμό.

Η διάρκεια υποβολής των προτάσεων, είναι από 10-6-2013 και μέχρις εξαντλήσεως του προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) της Δράσης, που ανέρχεται σε 80 εκατ. €.

Οι αιτήσεις που θα υποβάλλουν στις τράπεζες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις πρέπει να συνοδεύονται από επιχειρηματικό σχέδιο (Business Plan). H PLAN A.E. μπορεί να αναλάβει την εκπόνηση του επιχειρηματικού σχεδίου της επιχείρησης σας που θα τεκμηριώσει τον σκοπό λήψης του αιτούμενου δανείου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση “ΤΕΠΙΧ – Νησιωτική Επιχειρηματικότητα” μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.plan.gr/prog-tepix-nisiotiki-epixeirimatikotita.

100% επιχορήγηση σε πρατήρια υγρών καυσίμων για εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών.

Το πρόγραμμα “Εκσυγχρονισμός Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων – e-gas” έχει στόχο την ενίσχυση των πρατηρίων υγρών καυσίμων της χώρας για την εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Εισροών-Εκροών, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των πρατηρίων υγρών καυσίμων και την αποκατάσταση του ανταγωνισμού μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογικών εργαλείων.

Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό σε Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο, Μαγνησία και Αχαΐα και σύντομα ανοίγει για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με την PLAN A.E. (26510-85030, info@plan.gr

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ – 10.000 € σε 7.000 άνεργους για να ανοίξουν δική τους επιχείρηση.

Στήριγμα σε όσους νέους – έως 35 ετών – επιθυμούν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση δίνει νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα και πριμοδοτεί με 10.000 ευρώ την επιχειρηματική πρωτοβουλία.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία και αφορά την ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 7.000 ανέργων. Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Ως καινοτόμα πεδία επιχειρηματικής δραστηριοποίησης αναφέρονται ενδεικτικά οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, τα συστήματα ολικής διαχείρισης απορριμμάτων ή αποβλήτων, η ανακύκλωση, η παραγωγή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, η ενσωμάτωση “πράσινων” τεχνολογιών στην παραγωγή/ παροχή υπηρεσιών, οι τεχνολογίες μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, τα προϊόντα βιοτεχνολογίας, τα προϊόντα για την προστασία του περιβάλλοντος, η εισαγωγή μεθόδων που στηρίζονται σε ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάπτυξη της παραγωγής, η ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού για καινοτόμες εφαρμογές, η ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξομοίωσης και μοντελοποίησης, η εξ αποστάσεως συντήρηση λογισμικού και παροχή συμβουλών, οι εφαρμογές τηλεματικής και ψηφιακών συστημάτων μετάδοσης κ.λπ.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση 
http://www.plan.gr/programma-OAED-10000-Epixeirimatikotita-neon-me-emfasi-stin-kainotomia

Άμεσα αναμένεται πρόγραμμα για νέους αγρότες.
Σύντομα αναμένεται να προκηρυχθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το πρόγραμμα για νέους αγρότες (Μέτρο 112 – “Εγκατάσταση Νέων Αγροτών” – Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013). Το πρόγραμμα θα αφορά 5-6.000 δικαιούχους κάτω των 40 ετών και η επιχορήγηση θα μπορεί να φτάσει έως τις 20.000 €. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 100 εκ. €.Η PLAN A.E. θα σας ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Σύντομα θα προκηρυχθεί πρόγραμμα “Ψηφιακά Vouchers” για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Έρχονται τα ψηφιακά κουπόνια (vouchers) μέχρι και 10.000 ευρώ για μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Την επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των ψηφιακών τεχνολογιών από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθώντας την παροχή “κουπονιών” (vouchers) ύψους έως 10.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέτουν σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις οι περιφέρειες των κρατών – μελών. Σύμφωνα με την Ε.Ε. οι μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες αναπτύσσονται με διπλάσιο ρυθμό, εξάγουν με διπλάσιο ρυθμό και δημιουργούν διπλάσιες θέσεις εργασίας.

Τα «κουπόνια» αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να τα ανταλλάξουν με εξειδικευμένες υπηρεσίες για την ανάπτυξη ιστοσελίδων, εφαρμογές και εκπαίδευση για ηλεκτρονικό εμπόριο ή για την υιοθέτηση πιο προηγμένων ψηφιακών λύσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κομισιόν, στις χώρες του G20, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν παρουσία στο Διαδίκτυο έχουν 22% περισσότερα έσοδα από εκείνες που δεν έχουν ή κάνουν μικρή χρήση, ενώ στη Γερμανία το 93% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αισθητή παρουσία στο Web αύξησαν τις θέσεις εργασίας τους έναντι 50% που ήταν σε αυτές που δεν είναι online.

Σύντομα θα προκηρυχθεί πρόγραμμα 20 εκ ευρώ για νεανική καινοτόμα επιχειρηματικότητα

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και να ξεκινήσει, από το υπουργείο Ανάπτυξης, ένα νέο πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και τη συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρήσεων.

H PLAN Α.Ε. θα σας ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δημιουργήστε ηλεκτρονικό κατάστημα στο eBay και εκτοξεύστε τις διεθνείς πωλήσεις σας

Το eBay (www.ebay.com)  είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρικών συναλλαγών στον κόσμο. Περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα προϊόντων από όλον τον κόσμο και είναι διαθέσιμο και σε πολλές γλώσσες.  Ιδρύθηκε το 1995 και σήμερα πραγματοποιούνται μέσω αυτού πωλήσεις σε 190 χώρες. Μόνο για το 2ο τρίμηνο του 2013 οι πωλήσεις μέσω eBay ξεπέρασαν τα 51 δισεκατομμύρια δολάρια!

Το eBay είναι ο ιδανικός τρόπος για να προωθήσετε τα προϊόντα σας στο εξωτερικό. Μπορείτε και εσείς να γίνετε μέλος της αξιόπιστης και πετυχημένης πλατφόρμας του eBay δημιουργώντας το δικό σας eBay Store και πουλώντας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Plan Α.Ε μέσα από την πολυετή εμπειρία online πωλήσεων και των eBay καταστημάτων που διατηρεί και διαχειρίζεται για λογαριασμό πελατών της ή για ιδία χρήση (όπως τα Plantron.gr και http://stores.ebay.co.uk/plantronGR), γνωρίζει ενδελεχώς τους τρόπους ανάπτυξης και πώλησης των προϊόντων σας στην παγκόσμια ηλεκτρονική αγορά. Συνεπώς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι όλα τα μυστικά και τις δυσκολίες που έχει η ανάπτυξη ενός πετυχημένου ηλεκτρονικού καταστήματος.

Με την τοπική και εγχώρια αγορά ολοένα να συρρικνώνεται, γίνεται επιτακτική η ανάγκη για τις επιχειρήσεις να εξάγουν και να αναζητήσουν νέα κανάλια πωλήσεων. Αξιοποιήστε τη δύναμη του Internet και αυξήστε τις πωλήσεις σας.

Πουλήστε σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, εύκολα, γρήγορα και αποδοτικά!

Εάν θέλετε να αναπτύξετε τις εξαγωγές σας μέσω του Internet
επικοινωνήστε με την PLAN A.E. (26510-85030, info@plan.gr)

Ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για την ανάπτυξη της επιχείρησης σας.

Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κάθε επιχείρηση οφείλει να αναθεωρήσει τον τρόπο λειτουργίας της και να αποκτήσει περισσότερο εξωστρεφή χαρακτηριστικά, τα οποία θα της επιτρέψουν να απευθύνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της σε μεγαλύτερη αγορά.

Η PLAN Aνώνυμη Εταιρία Συμβούλων, Τεχνολογίας και Εξαγωγών προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνει:

• Υπαγωγή επιχειρήσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα και ολοκληρωμένη διαχείριση των εγκεκριμένων επενδυτικών προτάσεων (Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΠΑ 2007-2013, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης κ.α.).
• Κατάρτιση Επιχειρηματικών Σχεδίων (Business Plan).
• Εκπόνηση Μελετών Προώθησης (Marketing Plan) για την επιχείρηση σας και τα προϊόντα/υπηρεσίες της.
• Δημιουργία εταιρικής ταυτότητας και υπηρεσίες γραφιστικής.
• E-mail & SMS Marketing για άμεση επικοινωνία με τους υπάρχοντες ή δυνητικούς πελάτες σας.
• Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων (web sites, e-shops, eBay, Amazon).
• Σχεδιασμός & υλοποίηση διαδικτυακής διαφήμισης (Google Ads, Facebook κ.α.).
• Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (ISO, HACCP, Επιβεβαίωσης Διαχειριστικής Επάρκειας κ.α.).
• Υπηρεσία Εξαγωγών (ολοκληρωμένος σχεδιασμός & προώθηση των προϊόντων/υπηρεσιών σας στη διεθνή αγορά).
• Σύμβουλοι Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών.

Στόχος μας είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προσαρμοσμένες στις πραγματικές ανάγκες κάθε επιχείρησης, καθώς μόνο έτσι μπορούν να εξασφαλιστούν μακροχρόνιες και επιτυχημένες συνεργασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα http://plan.gr/oloklirwmenes-yphresies ή επικοινωνήστε μαζί μας (26510-85030, info@plan.gr)

Συμμετοχή της PLAN A.E. στο Συνέδριο Εξαγωγών & Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξωστρέφειας (MadeInGreece) στο Metropolitan Expo 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου (Περίπτερο Γ10).
Συμμετοχή της PLAN A.E. στο Συνέδριο Εξαγωγών & Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξωστρέφειας, που θα διοργανωθεί στις 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2013 στο Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Βασικός στόχος του Συνεδρίου Εξαγωγών είναι η ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων σχετικά με τις τάσεις και τις προοπτικές που αναπτύσσονται για εξαγωγή ελληνικών προϊόντων σε περισσότερες από 14 αγορές του εξωτερικού, και για τις ιδιαιτερότητες αλλά και για διαδικασίες που εφαρμόζονται σε κάθε μία από αυτές για την εισαγωγή προϊόντων.

Σε συνεργασία με τα διμερή επιμελητήρια και όλους τους αρμόδιους εγχώριους φορείς, θα πραγματοποιηθούν ανοικτοί διάλογοι, προκειμένου να δοθεί στους επισκέπτες η δυνατότητα να υποβάλλουν εξειδικευμένα ερωτήματα για τις συγκεκριμένες αγορές και για κάθε είδους προϊόντα και υπηρεσίες.

Συμπληρωματικά, στο Συνέδριο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων Branding, Marketing, Μεταφοράς, Συσκευασίας, Εκτυπώσεων, Πιστοποιήσεων, Συμβουλευτικών Υπηρεσιών εξαγωγών, επιδοτήσεων και ασφάλισης εξαγωγών, καθώς και των αντίστοιχων Συνδέσμων, προκειμένου να ενημερώσουν τους επισκέπτες του Συνεδρίου σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που είναι στη διάθεση των ελληνικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των εξαγωγικών τους δραστηριοτήτων.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο www.madeingreeceexpo.com.
Η PLAN A.E. θα βρίσκεται στο περίπτερο Γ10.

Τα περισσότερα επιχορηγούμενα προγράμματα μένουν ανοιχτά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα (1-2 μήνες). Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ενημερώνεστε γρήγορα για τα προγράμματα που σας αφορούν;

• Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας (www.plan.gr/form) και εμείς θα σας ενημερώνουμε άμεσα και δωρεάν (με mail ή SMS στο κινητό σας) για τα επιχορηγούμενα προγράμματα που σας αφορούν.
• Επίσης μπορείτε να επισκέπτεστε την πάντα ενημερωμένη ιστοσελίδα μας (www.plan.gr) ή να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook  www.facebook.com/PlanSA.

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την επιτυχία σας είναι η επιλογή του κατάλληλου συμβούλου.

Ετικέτες

Κοινοποιήστε

  • Κατηγορία

  • Φίλτρα

  • Ημερομηνία

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία! Μαζί θα βρούμε την καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας