
Νέα
Ανακοινώσεις
Την επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των ψηφιακών τεχνολογιών από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθώντας την παροχή “κουπονιών” (vouchers) ύψους έως 10.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέτουν σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις οι περιφέρειες των κρατών – μελών.
Σύμφωνα με την Ε.Ε. οι μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες αναπτύσσονται με διπλάσιο ρυθμό, εξάγουν με διπλάσιο ρυθμό και δημιουργούν διπλάσιες θέσεις εργασίας.
Τα «κουπόνια» αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να τα ανταλλάξουν με εξειδικευμένες υπηρεσίες για την ανάπτυξη ιστοσελίδων, εφαρμογές και εκπαίδευση για ηλεκτρονικό εμπόριο ή για την υιοθέτηση πιο προηγμένων ψηφιακών λύσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κομισιόν, στις χώρες του G20, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν παρουσία στο Διαδίκτυο έχουν 22% περισσότερα έσοδα από εκείνες που δεν έχουν ή κάνουν μικρή χρήση, ενώ στη Γερμανία το 93% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αισθητή παρουσία στο Web αύξησαν τις θέσεις εργασίας τους έναντι 50% που ήταν σε αυτές που δεν είναι online.
πηγή www.ictplus.gr