Σχεδιασμός & υλοποίηση διαδικτυακής διαφήμισης (Google Ads, Facebook κ.α.).

 

Σχεδιασμός & υλοποίηση διαδικτυακής διαφήμισης (Google Ads, Facebook κ.α.).

H Plan Α.Ε με την πολυετή πείρα και εμπειρία στον χώρο του Internet προσαρμόζει τις σύγχρονες πρακτικές του marketing στο διαδίκτυο για να δώσει στην επιχείρηση σας τα απαραίτητα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. 

Η Plan ΑΕ είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της Google για το AdWords!


- Pay Per Click (PPC)
- Display advertising
- Social Media Marketing
- Search Engine Optimization (SEO)
- Web AnalyticsPay Per Click (PPC)


Με τα παραδοσιακά μοντέλα διαφήμισης όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, εκτυπώσεις, είναι δύσκολο έως και αδύνατο για τον διαφημιζόμενο να γνωρίζει ποιες καμπάνιες προσέλκυσαν επισκέπτες, ποιοι από τους επισκέπτες έγιναν πελάτες και ποιες διαφημίσεις είχανε την καλύτερη απόδοση. Το διαδικτυακό μοντέλο διαφήμισης Pay Per Click διαφημίζει την επιχείρηση στους ανθρώπους που αναζητούν τα συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες, γλυτώνοντας τα περιττά και πολλές φορές ασύμφορα έξοδα της διαφήμισης. Δίνει την δυνατότητα για εξειδικευμένη και προσαρμοσμένη διαφήμιση ανά ώρα, ημέρα, περιοχή, φύλο, ομάδες ατόμων καθιστώντας το ένα εξαιρετικό εργαλείο στοχευμένης διαφήμισης.

Ο διαφημιζόμενος πληρώνει μόνο όταν ο δυνητικός πελάτης «κλικάρει» στην διαφήμιση του. Με τα παραδοσιακά μοντέλα διαφήμισης ο διαφημιζόμενος θα πλήρωνε πχ για μια καταχώρηση σε περιοδικό ακόμα και αν λίγοι έβλεπαν την διαφήμιση του. Με το μοντέλο PPC μπορεί να εμφανιστεί μια διαφήμιση 100 φορές αλλά να «κλικάρει» κάποιος μόνο 1 φορά οπότε και η χρέωση σχηματίζεται για το 1 κλικ μόνο. Επιπλέον παρέχει τον απαραίτητο έλεγχο για τροποποιήσεις στις διαφημίσεις και στον προϋπολογισμό ανά πάσα στιγμή χωρίς να χρειάζεται την ολοκλήρωση της καμπάνιας. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέσα του internet marketing, το μοντέλο PPC επιτρέπει άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα και άμεση εισροή στοχευμένης επισκεψιμότητας στον δικτυακό χώρο με συνήθως σταθερές χρεώσεις ανά κλικ. Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να χρησιμοποιείται παράλληλα με άλλους τρόπους διαφήμισης όπως το email, το SEO, τα social media κλπ. γιατί η επισκεψιμότητα θα σταματήσει με την ολοκλήρωση της καμπάνιας και των διαφημίσεων. 

H Plan Α.Ε με την πολυετή πείρα και εμπειρία στον χώρο της on line διαφήμισης αναπτύσσει, αναλύει και βελτιώνει την απόδοση των διαφημίσεων και συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων σας.
 

               

Display Advertising


Συνήθως ο στόχος με το συγκεκριμένο μοντέλο διαδικτυακής διαφήμισης δεν είναι η άμεση αύξηση των πωλήσεων αλλά η ενίσχυση της εταιρικής ταυτότητας και η αναγνωρισιμότητα του brand. Το μήνυμα επικοινωνείτε δημιουργικά, με την χρήση banners, φωτογραφιών και video στους επιλεγμένους δικτυακούς τόπους που επισκέπτονται οι δυνητικοί πελάτες του προϊόντος. Το μοντέλο διαφήμισης display advertising απαιτεί εκτεταμένη έρευνα αγοράς ώστε να επιλεγούν οι κατάλληλοι δικτυακοί τόποι που είναι σχετικοί με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της διαφημιζόμενης επιχειρήσης και οι οποίοι πληρούν τα υπόλοιπα δημογραφικά μας κριτήρια (φύλο, ηλικία περιοχή κλπ).

Οι χρεώσεις συνήθως ακολουθούν το μοντέλο Pay Per Click (χρέωση για κάθε κλικ πάνω στη διαφήμιση) ή Cost Per Impression (χρέωση για κάθε εμφάνιση της διαφήμισης). 

Social Media Marketing


Η πιο μοντέρνα μορφή του Internet Marketing είναι το marketing στα social media (μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Έχει καταστεί επιτακτική η ανάγκη για προσαρμογή και εφαρμογή του marketing στις νέες εφαρμογές και υπηρεσίες όπως το Facebook, το Twitter και το Youtube, που αλλάζουν καθημερινά τις συνήθειες των χρηστών online και το προφίλ των καταναλωτών γενικότερα. Το social media marketing προσεγγίζει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προβάλλει τα προϊόντα και υπηρεσίες μιας επιχείρησης με ένα διαφορετικό τρόπο, πιο κοινωνικό, πιο «χαλαρό».

Το χτίσιμο μιας online κοινότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μια επιχείρηση μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό εργαλείο στρατηγικών αποφάσεων αφού παρέχεται η δυνατότητα δημογραφικών αποτελεσμάτων (ανά φύλο, ηλικία περιοχή, ενδιαφέροντα κλπ.) των χρηστών που αλληλεπιδρούν με την επιχείρηση. Η πρακτική αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε μια επιχείρηση που θέλει να μάθει την γνώμη των καταναλωτών για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της με απώτερο σκοπό την βελτίωση τους. Αυτός είναι και ο λόγος που πλέον όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του διαφημιστικού προϋπολογισμού σε μέσα όπως το Facebook.

Στα πλαίσια μια ολοκληρωμένης social media στρατηγικής η Plan Α.Ε προτείνει και δημιουργεί τους τρόπους με τους οποίους η επιχείρηση σας θα αποκτήσει την απαραίτητη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναλαμβάνει την ανάπτυξη και διαχείριση των διαφημίσεων σας, αλλά και την δημιουργία διαγωνισμών και εκπτωτικών κουπονιών σαν επιβράβευση για τους «φίλους» της σελίδας σας.
SEO (Search Engine Optimization)


Η τεχνική Βελτιστοποίησης Μηχανών Αναζήτησης ή αλλιώς Search Engine Optimization είναι απαραίτητη για κάθε ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα για να δημιουργήσει σταθερή  επισκεψιμότητα, με νέους και στοχευμένους πελάτες που ψάχνουν ακριβώς αυτά που προσφέρει ο δικτυακός σας χώρος. 

Η παρουσία ενός δικτυακού χώρου στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη και την επιτυχία του γιατί οι χρήστες συνήθως επισκέπτονται τις ιστοσελίδες που εμφανίζονται στις πρώτες 1-2 σελίδες των οργανικών αποτελεσμάτων. Σε αυτό ακριβώς το σημείο επεμβαίνει η εξειδικευμένη τεχνική SEO, που με τα κατάλληλα εργαλεία οργανώνει και δομεί την ιστοσελίδα, το περιεχόμενο της και με την κατάλληλη επιλογή των λέξεων κλειδιών (keywords), είναι σε θέση να βελτιώσει την θέση της και να αυξήσει τις πιθανότητες προβολής στην πρώτη σελίδα. Μια σωστά εφαρμοσμένη τεχνική SEO σε έναν δικτυακό χώρο διασφαλίζει αυξημένη και στοχευμένη επισκεψιμότητα, βελτιώνει την ποιότητα και το περιεχόμενο του δικτυακού χώρου ως προς τις μηχανές αναζήτησης και τους χρήστες της, έχει θετική επίδραση στα μακροπρόθεσμα οργανικά αποτελέσματα και είναι συνήθως φτηνότερη των υπόλοιπων τρόπων προβολής στο διαδίκτυο.
 

Μέτρηση και αξιολόγηση ιστοσελίδας (Web Analytics)


Η ανάλυση στατιστικών επιτρέπει σε μια ιστοσελίδα να κατανοήσει την συμπεριφορά των επισκεπτών της όπως για παράδειγμα από πού έρχονται, τι κάνουν όσο περιηγούνται και αν τελικά ολοκληρώνουν τον επιθυμητό στόχο (που μπορεί να είναι μια πώληση ή εγγραφή στο newsletter κλπ.) και να χρησιμοποιήσει αυτά τα πολύτιμα δεδομένα για την βελτίωση της ιστοσελίδας και των προσφερόμενων υπηρεσιών για την υψηλότερη δυνατή απόδοση της επένδυσης (ROI Return of Investment).


 

Επιστροφή στις Υπηρεσίες της PLAN A.E.