e-Μarketplaces

marketplace

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες – B2C και B2B Marketplaces – ανήκουν αναμφισβήτητα στους μεγάλους νικητές του Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Marketplaces: Τα επιχειρηματικά μοντέλα, που είναι οι πραγματικοί νικητές της συγκεντροποίησης στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο), καθώς γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη υπόθεση η μη συμμετοχή των εμπόρων, κατασκευαστών, brands κυρίως στις πλατφόρμες της Amazon, eBay και Alibaba.

Δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων σε διεθνείς ηλεκτρονικές αγορές (e-marketplaces)

To eBay είναι ο ιδανικός τρόπος για να προωθήσετε τα προϊόντα σας στο εξωτερικό. Μπορείτε και εσείς να γίνετε μέλος της αξιόπιστης και πετυχημένης πλατφόρμας του eBay δημιουργώντας το δικό σας eBay Store και πουλώντας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Plan μέσα από την πολυετή εμπειρία Online πωλήσεων και των eBay καταστημάτων που διατηρεί και διαχειρίζεται για λογαριασμό πελατών της, γνωρίζει από πρώτο χερι όλα τα μυστικά και τις δυσκολίες που έχει η ανάπτυξη ενός πετυχημένου ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η Alibaba έχει ήδη ανοίξει γραφεία στην Ευρώπη, όπως στο Μόναχο και στο Παρίσι. Στο δρόμο του να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Κίνα καταρρίπτει ακόμη ένα ορόσημο. Η αγορά Ηλεκτρονικού εμπορίου προσπερνά αυτή της Αμερικής. Και μια εταιρεία κολοσσός κυριαρχεί στην αγορά: Alibaba, κατά κάποια μέτρα η ήδη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο.

Πέρυσι δύο πορταλ του Alibaba έκαναν τζίρο μαζί 1,1 τρισεκατομμύρια γουάν (170 δισεκατομμύρια δολάρια), περισσότερο από το eBay και το Amazon μαζί. Το Alibaba είναι σε καλό δρόμο για να γίνει η πρώτη e-commerce εταιρεία στον κόσμο με τζίρο 1 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η ASOS ανήκει στο Club των τεσσάρων κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο του eFashion (Οι 4 εταιρείες δισεκατομμυρίων του eFashion στην Ευρώπη), ενώ αυτή επικεντρώνεται σε νέους κάτω των 30 ετών.

Μετά την αποχώρησή της από την online κινεζική αγορά, κίνηση η οποία της κόστισε £10m, έχει ως στόχο να ισχυροποιήσει την παρουσία της τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην αγορά των ΗΠΑ. Αναπτύσσει ολοένα και περισσότερο καινοτόμες ταχυμεταφορικές υπηρεσίες, με στόχο την διευκόλυνση και άνεση των πελατών της.

AAξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις της για μία μόνο χρονιά ανήλθαν στα 1,4 δισ. αγγλικές λίρες (περίπου 1,61 δισ. ευρώ) παρουσιάζοντας αύξηση 26% σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση, ενώ στοχεύει σε πωλήσεις 1,7 δισ. αγγλικών λιρών για την επόμενη χρονιά.

Αποκτήστε το δικό σας επιτυχημένο κατάστημα στο ETSY και πουλήστε τις δημιουργίες σας σε όλο τον κόσμο! Tο Etsy αποτελεί μία πολύ καλή είσοδο στον κόσμο της διαδικτυακής επιχειρηματικότητας.

Το Etsy.com είναι το μεγαλύτερο online marketplace για χειροποίητα προϊόντα. Με εκατομμύρια πελάτες σε όλες τις χώρες του κόσμου, δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο τρόπο παγκόσμιας προβολής και πώλησης των δημιουργιών σας στο διαδίκτυο, ακόμη και αν έχετε το δικό σας e-shop!

Είναι οικονομικό, δεν έχει ρίσκο, προσφέρει τεράστια παγκόσμια έκθεση στα προϊόντα σας. Παρόλα αυτά όμως, είναι και πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν εκατομμύρια άλλα ωραία προϊόντα και έμπειροι πωλητές εκεί. Δεν αρκεί να ανοίξετε ένα κατάστημα, να ανεβάσετε προϊόντα και να περιμένετε να σας βρουν. Πάρα πολλοί δεν πετυχαίνουν και σύντομα τα παρατούν, διότι δεν έχουν φροντίσει να τα κάνουν όλα σωστά από την αρχή.

Με την τοπική και εγχώρια αγορά ολοένα να συρρικνώνεται, γίνεται επιτακτική η ανάγκη για τις επιχειρήσεις να εξάγουν και να αναζητήσουν νέα κανάλια πωλήσεων. Αξιοποιήστε τη δύναμη του Internet και αυξήστε τις πωλήσεις σας.

Πουλήστε σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, εύκολα, γρήγορα και αποδοτικά!

Εάν θέλετε να αναπτύξετε τις εξαγωγές σας μέσω του Internet, επικοινωνήστε με την PLAN (26510-85030, info@plan.gr).

Δείτε εδώ δείγμα από τις ιστοσελίδες πελατών μας

Κοινοποιήστε

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας