Στα μέσα Οκτωβρίου θα προκηρυχθεί ο 2ος κύκλος του προγράμματος Leader για Ιωάννινα και Θεσπρωτία

bg-05

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. (www.epirussa.gr) στα μέσα Οκτωβρίου θα προκηρυχθεί ο 2ος κύκλος της “Προσέγγισης Leader” στα πλαίσια του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) πολλές περιοχές της χώρας τρέχουν προκηρύξεις Leader στα πλαίσια του ΠΑΑ 2007-2013 (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013).

Το πρόγραμμα αφορά τις κάτωθι περιοχές παρέμβασης:

Π.Ε. Ιωαννίνων 
• Δήμος Ιωαννιτών [πρώην Δήμοι Ανατολής, Παμβώτιδας, Μπιζανίου, Περάματος (εκτός του Δ.Δ. Περάματος), Κοινότητα Νήσου και Τ.Δ. Μαρμάρων (μόνο η περιοχή Άνω Μαρμάρων)]
• Δήμος Κόνιτσας [πρώην Δήμοι Κόνιτσας, Μαστοροχωρίων, Κοινότητα Αετομηλίτσας, Κοινότητα Φούρκας]

Π.Ε. Θεσπρωτίας 
• Δήμος Ηγουμενίτσας [πρώην Δήμοι Ηγουμενίτσας (εκτός του Δ.Δ. Ηγουμενίτσας), Παραποτάμου, Συβότων, Κοινότητα Πέρδικας]

Η εν λόγω 2η προκήρυξη του προγράμματος θα αφορά κατάθεση επενδυτικών σχεδίων από φυσικά (αγρότες και μη) ή νομικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων των Συνεταιρισμών) καθώς και από ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, τα νομικά τους πρόσωπα και άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιωτικούς φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων.
Οι τομείς στους οποίους μπορούν να υποβληθούν επενδυτικά σχέδια (πρόκειται για ιδρύσεις, εκσυγχρονισμούς, επεκτάσεις και μετεγκαταστάσεις) είναι η μεταποίηση γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, ο αγροτουρισμός (καταλύματα, εστιατόρια, εναλλακτικές μορφές τουρισμού κλπ.), οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (βιοτεχνικές μονάδες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση), καθώς και έργα δημόσιου χαρακτήρα που αφορούν την τουριστική και πολιτιστική αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής παρέμβασης και την ανάδειξη και αποκατάσταση των χαρακτηριστικών της αγροτικής υπαίθρου.

Στην 1η προκήρυξη του προγράμματος Leader για Ιωάννινα & Θεσπρωτία είχαν κατατεθεί 32 επενδυτικές προτάσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν 5. Η επενδυτική πρόταση που είχε καταθέσει η PLAN A.E. συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των προτάσεων που εγκρίθηκαν. Δείτε εδώ.

Επίσης στα πλαίσια του προγράμματος ΟΠΑΑΧ (ΠΑΑ) η PLAN A.E.έχει ήδη 4 εγκρίσεις (100% επιτυχία) και η αξιολόγηση συνεχίζεται. Δείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τηνPLAN A.E. (26510-85030, info@plan.gr).

Ετικέτες

Κοινοποιήστε

  • Κατηγορία

  • Φίλτρα

  • Ημερομηνία

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία! Μαζί θα βρούμε την καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας