Κινητοποίηση του ΕΣΠΑ για τον Τουρισμό

bg-05

Την πλήρη αξιοποίηση και επιτάχυνση όλων των προγραμμάτων του τουριστικού τομέα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, καθώς και την ολοκλήρωση τριών νομοσχεδίων εξήγγειλε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σε επίπεδο νομοθετικής παραγωγής τα τρία νομοσχέδια που ολοκληρώνονται στο αμέσως επόμενο διάστημα αφορούν τον Ιαματικό, τον Καταδυτικό, τον Συνεδριακό Τουρισμό, τον Τουρισμό Υπαίθρου και τον Αγροτουρισμό, ενώ περιλαμβάνουν και μια σειρά μέτρων για τη στήριξη του Θαλάσσιου Τουρισμού. Σε σχέση με το ΕΣΠΑ οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις ανέρχονται συνολικά σε 596 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανέφερε η υφυπουργός, από τα οποία περίπου τα 338 εκατ. αφορούν δράσεις ενίσχυσης ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων και 258 εκατ. αφορούν δράσεις υποδομών και εκπόνησης μελετών.

Η υφυπουργός τόνισε επίσης ότι θα επιταχυνθούν τα τέσσερα μεγάλα προγράμματα «Πράσινος Τουρισμός», «Εναλλακτικός Τουρισμός», «Συνεργάζομαι και Καινοτομώ στον Τουρισμό» και «Εκσυγχρονίζομαι στον Τουρισμό», ενώ θα προχωρήσει άμεσα με την Κοινωνία της Πληροφορίας και το πρόγραμμα «Κωδικοποίησης της Τουριστικής Νομοθεσίας».

 

Ετικέτες

Κοινοποιήστε

  • Κατηγορία

  • Φίλτρα

  • Ημερομηνία

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία! Μαζί θα βρούμε την καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας