Η 1η υποβολή πρότασης της PLAN στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020

bg-05

H PLAN A.E. υπέβαλλε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου την 1η επενδυτική πρότασή της στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020.

Η πρόταση αφορούσε ένα εξαιρετικά καινοτόμο σύστημα πληροφορικής πελάτη μας, συνολικού προϋπολογισμού 1.927.422,50 €, και κατατέθηκε στη πρόσκληση Open Disruptive Innovation Scheme (SME Instrument – Phase 2).

Το πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020” (Horizon 2020) είναι το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020, με προϋπολογισμό περίπου 80 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα υποστηρίζει τη στρατηγική “Ευρώπη 2020” που αναδεικνύει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων.

Οι τρεις κύριοι βασικοί άξονες του προγράμματος είναι:
• Επιστημονική Αριστεία (Εxcellent Science): Επιστημονική έρευνα παγκόσμιου επιπέδου με στόχο την προσέλκυση στην ΕΕ των καλύτερων επιστημόνων.
• Βιομηχανική Υπεροχή (Ιndustrial Leadership): Στρατηγική επένδυση σε τεχνολογίες-κλειδιά, όπως νανοτεχνολογία-μικροηλεκτρονική, συμμετοχή ιδιωτικού τομέα, δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων.
• Κοινωνικές Προκλήσεις (Societal Challenges):  Αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων, όπως η γήρανση πληθυσμού, εξάντληση ενεργειακών πόρων, αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής.

Οι προσκλήσεις στο Horizon 2020 είναι συνεχείς (συνήθως 4 φορές το χρόνο για κάθε υποπρόγραμμα) και η επιχορήγηση κυμαίνεται από 70-100%.

Σε πολλές από τις προσκλήσεις του Horizon, υπάρχει δυνατότητα είτε για υποβολή στο Phase 1 (όπου η επιχείρηση λαμβάνει 50.000 € για να εκπονήσει μια μελέτη σκοπιμότητας) είτε κατευθείαν στο Phase 2 στο οποίο επιχορηγείται το επιχειρηματικό σχέδιο (με ποσοστό 70-100%).

Ο ανταγωνισμός στο Horizon 2020 είναι πάρα πολύ μεγάλος, χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη 3η φάση του SME Instrument Phase 2 υποβλήθηκαν 960 έργα από τα οποία εγκρίθηκαν μόλις τα 33 (ποσοστό επιτυχίας 3.4%).

Οι προτάσεις που υποβάλλονται στο Horizon θα πρέπει να είναι εξαιρετικά καινοτόμες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και να οδηγούν σε απτά επιχειρηματικά αποτελέσματα (όχι έρευνα για την έρευνα) και δημιουργία ανάπτυξης νέων θέσεων στην Ευρώπη. Στο Horizon 2020 μπορούν να υποβάλλουν πρόταση ιδιώτες, επιστήμονες, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, οργανισμοί και ινστιτούτα, δημόσιοι φορείς και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, κοινωνικοί εταίροι, καθώς και φορείς της κοινωνικής οικονομίας, όπως οι κοινωνικές επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την επίσημη ιστοσελίδα (στα αγγλικά) https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020.

Οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή επενδυτικής πρότασης μπορούν να επικοινωνήσουν με την PLAN A.E. (26510-85030, 26510-93470, info@plan.gr).

Ετικέτες

Κοινοποιήστε

  • Κατηγορία

  • Φίλτρα

  • Ημερομηνία

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία! Μαζί θα βρούμε την καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας