Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όλων των κλάδων.Digi-Lodge ” Ενίσχυση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων “

bg-03

Ενημερωτικό Δελτίο Νο 23
Ιούλιος 2009
ΠΕΠ 2009 – ΕΣΠΑ (Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όλων των κλάδων)

Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας (Εμπόριο, Υπηρεσίες, Μεταποίηση, Τουρισμός).

Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν συμπληρώσει δύο (2) πλήρεις, δωδεκάμηνες και κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις, απασχολούσαν λιγότερα από 50 άτομα το 2008 και είχαν μέσο κύκλο εργασιών την τελευταία τριετία:

-από 50.000 € μέχρι 10 εκ € για τις επιχειρήσεις Μεταποίησης
-από 30.000 € μέχρι 10 εκ € για τις επιχειρήσεις Τουρισμού, Εμπορίου & Υπηρεσιών

(για τις τουριστικές επιχειρήσεις που δεν τηρούν βιβλία υπάρχει ειδικός τύπος υπολογισμού του τζίρου)

Οι προϋπολογισμοί των επενδυτικών προτάσεων μπορεί να είναι:
– 50.000 έως 300.000 ευρώ για την θεματική ενότητα “Μεταποίηση”
– 30.000 έως 250.000 ευρώ για την θεματική ενότητα “Τουρισμός”
– 20.000 έως 200.000 ευρώ για τις θεματικές ενότητες “Εμπόριο” και “Υπηρεσίες”

Το ποσοστό της δημόσιας επιχορήγησης είναι 65% (55% για Περιφέρεια Αττικής και Νομό Θεσσαλονίκης). Υπάρχει δυνατότητα λήψης προκαταβολής 40% της επιχορήγησης.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων θα είναι πολύ μεγάλος και η επενδυτική τους πρόταση θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν υψηλότερη βαθμολογία.  Στην PLANA.E. έχουμε την εμπειρία και τεχνογνωσία ώστε να σας καθοδηγήσουμε υπεύθυνα και αξιόπιστα και να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση της πρότασης σας.

“Digi-Lodge” – Ενίσχυση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων για τη Δημιουργία Διαδικτυακών Τόπων Προβολής και Συστημάτων Ηλεκτρονικών Κρατήσεων

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα “Digi-Lodge” το οποίο απευθύνεται σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα και επιχορηγεί την δημιουργία διαδικτυακών τόπων (WebSites) και συστημάτων ηλεκτρονικής κράτησης (OnlineBooking). Ο προϋπολογισμός των προτάσεων είναι από 7.000 έως 40.000 ευρώ, το ποσοστό επιχορήγησης είναι 60%και υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής.

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν με αυστηρή σειρά προτεραιότητας (μέχρι να εξαντληθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός). Στο πρόγραμμα e-securityπου τηρήθηκε η ίδια διαδικασία, ο προϋπολογισμός εξαντλήθηκε μέσα σε 5 ώρες. Η PLANA.E. διακρίθηκε στο πρόγραμμα αυτό καθώς κατέθεσε το 4% των προτάσεων που κατατέθηκαν έγκαιρα (πριν εξαντληθεί ο προϋπολογισμός) σε πανελλαδική βάση. Απέδειξε έτσι ότι εκτός από ποιότητα και αξιοπιστία, διαθέτει την απαιτούμενη οργάνωση, εμπειρία και ταχύτητα και μπορεί να ανταπεξέλθει σε διαδικασίες υψηλής προτεραιότητας.

Για τις ανάγκες του προγράμματος “Digi-Lodge” η PLANA.E. σε συνεργασία με την TERRACOMΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε. (τη μεγαλύτερη εταιρία Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη βορειοδυτική Ελλάδα) μπορεί να σχεδιάσει και υλοποιήσει την κατάλληλη λύση που χρειάζεται η επιχείρησή σας.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας Νέων & Γυναικών.

Το πρόγραμμα αφορά άντρες μέχρι 39 ετών και γυναίκες μέχρι 55 ετών που θέλουν να ιδρύσουν δική τους επιχείρηση.

Ο προϋπολογισμός των προτάσεων μπορεί να είναι:
– από 30.000 € έως 200.000 € για τις επιχειρήσεις του τομέα μεταποίησης& ανακύκλωσης
– από 30.000 € έως 100.000 € για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και τουρισμού
– από 30.000 € έως 80.000 € για τις εμπορικές επιχειρήσεις

Το ποσοστό της δημόσιας επιχορήγησης είναι 50% και υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής.

Υποβολή προτάσεων μέχρι 14/9/2009.

Άλλα προγράμματα που “τρέχουν” αυτή τη περίοδο

•  «Μετεγκατάσταση 2009», για μεταποιητικές επιχειρήσεις που θέλουν να μετεγκατασταθούν σε ΒΙΠΕ, ΒΙΟΠΑ κλπ. Προϋπολογισμός προτάσεων 30.000 – 300.000 ευρώ, ποσοστό επιχορήγησης 50%.
•  «Πράσινη Επιχείρηση 2009», ενίσχυση επενδύσεων στους τομείς διαχείρισης, ανακύκλωσης και διάθεσης αποβλήτων, ανάπτυξης “πράσινων” προϊόντων, ανάκτησης και εξοικονόμησης ενέργειας κλπ. Προϋπολογισμός προτάσεων 30.000 – 200.000 ευρώ, ποσοστό επιχορήγησης 50%.
•  «Πράσινες Υποδομές 2009» με στόχο την ενίσχυση και δημιουργία επιχειρήσεων στους τομείς διαχείρισης, αξιοποίησης αποβλήτων, ανάκτησης υλικών, ανακύκλωσης και απορρύπανσης. Προϋπολογισμός προτάσεων 300.000 – 3 εκ ευρώ, ποσοστό επιχορήγησης 50%.
•  «Δημιουργία – υποστήριξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, κυρίως υψηλής έντασης γνώσης»
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ (το μεγάλο επενδυτικό εργαλείο των ελληνικών επιχειρήσεων)

Προγράμματα που θα προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα
• Πρόγραμμα ενίσχυσης μηχανικών, δικηγόρων, λογιστών και γιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μέγιστος προϋπολογισμός των προτάσεων θα είναι 20.000 € και θα αφορά κυρίως εξοπλισμό πληροφορικής και λογισμικό καθώς και ιατρικό εξοπλισμό. Το ποσοστό επιχορήγησης αναμένεται να είναι 65%- 80%.
• Ψηφιακή Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σετουριστικά γραφεία, τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, επιχειρήσεις εκμίσθωσης ΙΧ αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, τουριστικά καταστήματα και ναυλομεσιτικά γραφεία. Η ενίσχυση αφορά τη βελτίωση της προβολής τους στο διαδίκτυο και τη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών και τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.
•  Πρόγραμμα «Ανακαινίζω» με στόχο τη εξοικονόμηση ενέργειας σε ιδιωτικά κτίρια ή γραφεία. Θα επιδοτείται η αλλαγή λεβητοστασίων, η αντικατάσταση κουφωμάτων και η χρήση ψυχρών/ενεργειακών επιχρισμάτων.
•  Σύγχρονη Επιχείρηση – Διαπιστευθείτε – Στηρίζω – Ψηφιακή Εγνατία – Εγνατία Πληροφορική – Στήριξη Περιοδικού Τύπου – Πρωτοτυπώ – Μετοικώ 2009 – Εξελίσσομαι 2009 –

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο site της PLAN (www.plan.gr).

Επίσης μπορείτε να συμπληρώσετε την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και να λαμβάνετε δωρεάν και αξιόπιστη ενημέρωση (μέσω sms, e-mail, fax) για τα προγράμματα που σας αφορούν.

Σχεδιάστε έγκαιρα και αποτελεσματικά τις επαγγελματικές σας κινήσεις

Η επιτυχία απαιτεί σωστή προετοιμασία. Ξεκινήστε επιλέγοντας τον κατάλληλο σύμβουλο επιχειρήσεων. Στην PLAN A.E. έχουμε την τεχνογνωσία, την οργάνωση και τον χρόνο που απαιτείται για να σας καθοδηγήσουμε σωστά στις επόμενες επιχειρηματικές σας κινήσεις.

Όσοι επενδυτές ενδιαφέρονται να σχεδιάσουν τις επενδυτικές τους κινήσεις στα πλαίσια των επερχόμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακό Νόμο, Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ παρακαλούνται να έρθουν ΑΜΕΣΑ σε επαφή με την PLAN A.E. (26510-85030, info@plan.gr).

PLAN A.E. Σύμβουλοι Επιχειρήσεων
Εθνικής Αντίστασης 64, Κατσικά ΤΚ 45500, Ιωάννινα
τηλ 26510-85030, fax 26510-66668, info@plan.gr
www.plan.gr

Ετικέτες

Κοινοποιήστε

  • Κατηγορία

  • Φίλτρα

  • Ημερομηνία

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία! Μαζί θα βρούμε την καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας