Αναμενόμενα Προγράμματα 2006

bg-03

Ενημερωτικό Δελτίο Νο 6
Δεκέμβριος 2006
Ευκαιρίες Χρηματοδότησης για την Επιχείρηση σας

Προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα για την «Ενισχύσεις ΜΜΕ στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Δράσεων Αστικής Ανάπτυξης». Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις (υφιστάμενες ή υπό ίδρυση) που θα δραστηριοποιηθούν σε συγκεκριμένες περιοχές των Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας.

Ο προϋπολογισμός κάθε πρότασης πρέπει να είναι από 10.000 € έως 165.000 € και το ποσοστό χρηματοδότησης είναι 60%. Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 19/1/2007.

Αναφέρονται ενδεικτικά ορισμένες δραστηριότητες που επιχορηγούνται:

Βιομηχανία τροφίμων και ποτών, Βιομηχανία ξύλου και κατασκευή προϊόντων από ξύλο και φελλό, Παραγωγή χαρτοπολτού, χαρτιού και προϊόντων από χαρτί, Εκδόσεις και εκτυπώσεις, Κατασκευή μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, Ξενοδοχεία τάξης Β’, Γ’, Δ’ και Ε’  ή 1 αστέρα, Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια και διαμερίσματα, Παραδοσιακά καταλύματα, Υδραυλικές εγκαταστάσεις, Τοποθέτηση ηλεκτρικών καλωδιώσεων και εξοπλισμού, Εμπόριο αυτοκίνητων οχημάτων, Συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων οχημάτων, Εμπόριο συντήρηση και επισκευή μοτοσυκλετών, Χονδρικό εμπόριο και εμπόριο με προμήθεια, Παντοπωλεία, Kαταστήματα γενικών πωλήσεων, Εστιατόρια, Ζαχαροπλαστεία, Καφενεία, Τροφοδοσία Τροφίμων (κέτερινγκ), Αποθήκευση, Ταξιδιωτικά Πρακτορεία, Τηλεπικοινωνίες, Ασφάλειες Ζωής, Δραστηριότητες σχετικές με ακίνητη περιουσία, Εκμίσθωση αυτοκινήτων, Εκμίσθωση άλλων μηχανημάτων και εξοπλισμού, Πληροφορική, Εκπαίδευση για ενηλίκους και λοιπή εκπαίδευση κ.α.

Περιοχές που επιδοτούνται:

Ιωάννινα: Καλούτσιανη, Βοτανικός και Λασπότοπος (η περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Μετσόβου, Αγ. Μαρίνας, Ιατρίδου, Τσιρογιάννη, Μπιζανίου, 21ης Φεβρουαρίου, Νικοπόλεως, Ιπποκράτη, Γεννηματά, Βογιάνου, Ακτή Μιαούλη και Μετσόβου).

Πρέβεζα: συνοικίες Νεάπολη και Σφαγεία (η περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς-σημεία: Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, Πρέβεζας – Αγ. Θωμά, Σελευκείας, Φόρος, παλιά οχυρωματική τάφρος, Κ. Τζαβέλλα, Αθλητικό Στάδιο, Νικοπόλεως, Περικλέους, Πολυτεχνείου, Αμβρακίας, Π. Τσαλδάρη, Αττιτανών, Πρέβεζας – Αγ. Θωμά, παλαιά Δημοτικά Σφαγεία).

Άρτα: περιοχή Βαλαώρα (όπως οριοθετείται από τις οδούς-σημεία: Παραποτάμια περιοχή, Τζουμέρκων, 3/40 Συντάγματος Ευζώνων, Περιφερειακή Στρατώνος, Αναπαύσεως, παραποτάμια περιοχή).

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται η προκήρυξη προγράμματος για την ενίσχυση νέων ή υφιστάμενων εμπορικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών. Η προκήρυξη θα αφορά επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό από 10.000 € έως 200.000 € και με ποσοστό χρηματοδότησης 50%.
Μόλις δημοσιευτεί η προκήρυξη θα σας ενημερώσουμε με καινούργιο Ενημερωτικό Δελτίο.

ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Τις επόμενες μέρες αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος Interreg ΙΙΙ «Πρόγραμμα Γειτνίασης Ελλάδα-Αλβανία» για την ενίσχυση νέων ή υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Καστοριάς και Φλώρινας και έχουν αντικείμενο στις θεματικές ενότητες Μεταποίηση, Τουρισμός, Εμπόριο & Παροχή Υπηρεσιών. Η προκήρυξη θα αφορά επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό από 10.000 € έως 200.000 € και το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης θα είναι 50%.

ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Από τις αρχές του 2007 θα μπορούν να υποβάλλονται ξανά επενδυτικές προτάσεις για ένταξη στις διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου. Ο αναπτυξιακός νόμος επιχορηγεί επενδυτικά σχέδια σε μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων (τουρισμός, πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής τομέας, καθώς και σε ειδικά επενδυτικά σχέδια όπως χώροι στάθμευσης, επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας – logisticsκ.α.).
Στον νέο νόμο τα ποσοστά επιδότησης θα είναι αυξημένα (μέχρι 60% για την Ήπειρο).
Η PLAN A.E. είναι εταιρία του Ομίλου της Διαδικασίας Α.Ε. (www.diadikasia.gr), της μεγαλύτερης εταιρίας στην Ελλάδα στο χώρο των επιδοτούμενων προγραμμάτων και των συμβουλευτικών υπηρεσιών. HPLANA.E. παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και αναλαμβάνει την σύνταξη της επενδυτικής πρότασης, την υποβολή του φακέλου και την πλήρη διαχείριση της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου.
Η PLAN A.E. έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων και τεχνικοοικονομικών μελετών για χρηματοδότηση επιχειρήσεων. Στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας της, η PLAN A.E. έχει απόλυτη επιτυχία (100%) στις εγκρίσεις των επενδυτικών προτάσεων που έχει συντάξει και υποβάλλει.

PLAN A.E. Σύμβουλοι Επιχειρήσεων
Εθνικής Αντίστασης 64, Κατσικά ΤΚ 45500, Ιωάννινα
τηλ 26510-85030, fax 26510-66668, info@plan.gr
www.plan.gr

Ετικέτες

Κοινοποιήστε

  • Κατηγορία

  • Φίλτρα

  • Ημερομηνία

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία! Μαζί θα βρούμε την καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας